Beskatning af fri bil | Firmabil

Når der er tale om en firmabil, er det arbejdsgiveren, som betaler for bilen og stiller den til rådighed for en medarbejder. Bilen må benyttes til privat kørsel af hele medarbejderens familie. Som regel er det arbejdsgiveren, som dækker udgifter til grøn ejerafgift, brændstof, forsikring og vedligeholdelse. Når der er tale om en firmabil, beskattes medarbejderen af at have fri bil. Skatten udgør en procentdel af bilens værdi, samt et miljøtillæg. Beskatningen påvirkes ikke af hvor meget bilen bruges privat.

Ved biler med en maksimal værdi på DKK 300.000,- er beskatningsgrundlaget 25% af bilens værdi, plus et mindre miljøtillæg. Overstiger bilens maksimale værdi DKK 300.000,- ændres beskatningen på "ekstraværdien" til 20%. Det vil sige, at hvis en bil er DKK 450.000,- værd, vil beskatningsgrund udgøre 25% af DKK 300.000,- plus 20% af DKK 150.000,-. Bilens beskatningsgrundlag lægges oven i medarbejderens bruttoløn. Derfor er beskatningsgrundlaget ikke det egentlige beløb medarbejderen betaler for at have fri bil. Det er i stedet det beløb medarbejderen skal betale skat af.

Renault logo

Firmabiler og beskatnigsgrundlag

Se det store udvalg af firmabiler fra Renault. Her indgår blandt andet modellerne Talisman, Megane, Scenic, Espace. Komfort, design, holdbare og kraftfulde motorer og maksimal lastkapacitet. Renaults udvalg af firmabiler tilbyder alt, hvad du har brug for. Med en firmabil fra Renault forbedrer du dagligdagen for dine medarbejdere, samtidig med at du forbedrer dit firmas budget.

Volvo logo

Firmabiler og beskatningsgrundlag

Volvo er et brand i fremgang, med ambitiøse visioner om at skabe verdens bedste og sikreste eksklusive biler ud fra et skandinavisk livssyn. Dette er essensen i Volvo Business Line, der tilbyder skræddersyede biler til danske erhvervskunder, som ønsker at lease eller købe en Volvo. Volvos ingenører har skabt bæredygtige biler med en unik sikkerhed og høj produktkvalitet.

Modelprogrammet understreger Volvos unikke, innovative og luksuriøse tilgang til at skabe biler, hvor mennesket og brugeroplevelsen er i centrum.