Skrotning af biler | Privat og erhverv

Den 1. januar 2020 blev der ændret på måden hvorpå skrotning af biler foregår. Det er nu slut med skrotningsattester på papir. Det nye digitale system DUS skal lette skrotningsprocessen for dig som bilejer. Det betyder helt konkret, at du som bilejer kan begynde skrotningsprocessen hjemme i stuen, hvor du med dit NemID beviser, at du er ejer af bilen. Herefter kan du vælge en godkendt autoophugger.

Alle biler under 3.500 kg eller som kan benyttes til befordring af højst 9 personer kan få udbetalt skrotpræmie, dog kun hvis der er udstedt en skrotningsattest. Men hele processen foregår nu online via Borger.dk.

  • Det er kun den senest registrerede ejer af bilen, der kan få udbetalt skrotningspræmien. Den juridiske ejer er ikke nødvendigvis samme person som registrerede ejer. Det skal derfor være personen som er registreret som ejer i motorregistret. 
  • Ægtefælle, familie eller en evt. partner er ikke registreret som ejer i motorregistret og vil ikke kunne få udbetalt skrotningspræmie. Du skal stå som ejer i motrregistret.
  • Er din bil registreret på CVR-nummer, skal skal du i stedet anvende virk.dk for at ansøge om skrotning af din bil. Her skal der anvendes NemID med medarbejdesignatur.

Se mere om, hvordan du som privat anmoder om skrotning af din bil i videoen herunder: