Regler For Koersel I Italien

Regler for kørsel i Italien

Færdselsreglerne i Italien er meget lig de danske Færdselsregler. Eksempelvis er der altid højre vigepligt, medmindre andet er anvist.

 • I Italien er der ikke altid vejafgift på motorveje. Men nogle steder er der, og disse steder kan der typisk betales med kontanter eller kort. Betalingen vil oftest ske, når du forlader motorvejen. Der er flere steder også afgifter ved tunneller og broer samt ved nogle bjergpas.

  Skal du eksempelvis til Livigno, betaler man for at køre igennem Munt La Schera tunnellen. Nogle tunneller har opdelt dagen i flere perioder, så man risikere at holde og vente, medmindre man timer ankomsten korrekt. Skal du til Livigno, kan du eksempelvis se tunnellens åbningstider her: Munt La Schera - Åbningstider

 • Som udgangspunkt er det ikke lovpligtigt at køre med vinterdæk i Italien. Enkelte regioner og kommuner har dog indført lovkrav om enten vinterdæk eller snekæder.

  Dette gælder eksempelvis Aosta Valley, der huser de populære skiferiedestinationer: Monterosa ( Gressoney, Champoluc og Alagna) og Cervinia. I Aosta Valley er det et lovkrav, at man i perioden 15. oktober - 15. april enten har monteret vinterdæk, eller at man medbringer snekæder i bilen.

 • Nogle steder er der skiltet med snekæder. Disse steder accepteres kørsel med enten vinterdæk, pigdæk eller snekæder. Er der monteret snekæder på bilen, må hastigheden ikke overskride 50 km/t. Vær opmærksom på, at skiltning med snekæder ikke betyder, at du skal køre med snekæder. Du må gerne nøjes med at køre med vinterdæk, men det anbefales dog altid, at du montere snekæder, hvis der er sne, og der skiltes med snekæder.

 • I Italien er det tilladt at køre med pigdæk fra den 15. november - den 15. marts, så længe køretøjet ikke vejer mere end 3.500 kg. Hastighedsgrænserne er dog anderledes ved kørsel med pigdæk. Når der er monteret pigdæk på bilen, er hastighedsgrænsen på motorvej 120 km/t og på landevej 90 km/t.

 • Det er et lovkrav, at der medbringes én sikkerhedsvest til hver person i bilen. I andre lande er det nok med én sikkerhedsvest i alt, men i Italien skal der være én per person. Du skal desuden medbringe en advarselstrekant. Det anbefales også, at du medbringer en førstehjælpskasse samt et varmt tæppe. Rammer du eksempelvis åbningstiderne dårligt ved tunnellen til Livigno, så risikerer du at skulle sidde stille i bilen i mange timer.

 • Kører du i en dansk indregistreret bil, skal du blot følge den danske lovgivning for kørsel med børn i bilen. Har du i stedet lejet en bil i Italien, som er indregistreret på italienske nummerplader, så gælder andre regler. Vejer barnet under 36 kg og er mindre end 150 cm, skal barnet sidde i en autostol eller på en selepude. Vejer barnet mindre end 9 kg, skal barnet sidde i en bagudvendt autostol.

 • Ved bykørsel gælder de samme hastighedsgrænser som i Danmark. Hastighedsgrænsen er 50 km/t, medmindre andet er anvist ved skiltning. Vær opmærksom på, at personer der har haft kørekort i mindre end 3 år maksimalt må køre 90 km/t på landeveje og 100 km/t på motorveje.

  KøretøjerMotorvejLande- og motortrafikvej

  Personbil, motorcykel (større end 150 cc
  Autocamper under 3.500 kg

  130 km/t 90 / 110 km/t
  Personbil med trailer/campingvogn
  Autocamper over 3.500 kg
  80 km/t 70 km/t

   

 • Skal du på skiferie i Italien, skal du være særligt opmærksom på hvilke bjergpas, der lukker om vinteren. Flere af de mindre bjergpas lukker, da vejene er for farlige til vinterkørsel. Derfor er det vigtigt at orientere sig, inden man kører sydpå.

  Du bør derfor søge mod de større bjergpas, da der er større chance for, at de er åbne vinteren over. Nogle af de større bjergpas, der har åbent hele året, er:

  • Brennerpasset
  • Fernpasset
  • Reschenpasset
  • Arlbergpasset
 • Flere steder i Italien er der indført miljøzoner. Det betyder som udgangspunkt, at der er kørselsforbud, medmindre du har et miljømærkat. En miljøzone er et område, hvor der stilles krav til din bils forbrug og udledning af farlige gasser, der er skadelige for helbredet. Det kan også være områder, hvor det ikke er tilladt at køre i dieselbil, medmindre den har et partikelfilter. De fleste nyere dieselbiler har partikelfilter. Du kan finde flere oplysninger om miljøzoner i Italien på FDM's hjemmeside.

  Find flere oplysninger om miljøzoner i Italien her: Miljøzoner i Italien.
  (siden er på italiensk, men anvender du Google Chrome, kan du via browseren oversætte det hele til dansk.)

 • Promillegrænsen er den samme som i Danmark - 0,5‰. For bilister med mindre end 3 års erfaring gælder dog en promilegrænse på 0 ‰

Vintertjek på bilen

Er din bil klar til de hårde vejrforhold?