RENAULT E-TECH
ELBILER OG PLUG-IN HYBRIDER
FRA RENAULT

Renault Megane

100% Elektrisk (EV)

Prøv den hos
Dahl Pedersen A/S

Renault Scenic

100% Elektrisk (EV)

Lanceres i Danmark i 2024
Prøvekørsel er ikke muligt endnu-

Renault Captur

Plug-in Hybrid (PHEV)

Fås ikke længere som hybrid
på det danske marked.

Renault Clio

Hybrid (HEV)

Hybrid-versionen fås ikke
længere som ny i Danmark

Renault Zoe

100% Elektrisk (EV)

Modellen fås ikke
længere som ny i Danmark

Renault Megane Stationcar

Plug-in Hybrid (PHEV)

Modellen fås ikke
længere som ny i Danmark

Renault Arkana

Hybrid (HEV)

Modellen fås ikke
længere som ny i Danmark

HVAD ER EN HYBRID BIL

HVAD ER EN HYBRID?

Med en hybrid har du en bil med en brændstof-dreven motor, som under kørsel oplader et batteri, der hjælper med fremdrift af bilen. Ofte vil du i disse biler kunne starte bilen og forlade indkørslen på ren el. Når hastigheden stiger, vil motoren på et tidspunkt tænde og hjælpe med fremdriften. Under opbremsning og ved motor-bremsning vil bilen genoplade batteriet.

Med Renault Clio og Renault Arkana som hybrid kan man starte bilen på el. Du vil under acceleration få glæde af både el- og brændstof-motoren, så du får et bedre moment. Når du holder en konstant hastighed, vil den brændstofdrevne motor arbejde alene, men elmotoren er klar, så snart du trykker på speederen og gør klar til en overhaling. Som de fleste andre hybridbiler genoplader Renault Clio og Renault Arkana batteriet under opbremsning og motor-bremsning.

HVAD ER EN PLUG-IN HYBRID?

I teorien er en Plug-in hybrid motor lidt det samme som den milde hybrid. Dog har Plug-in hybriden typisk et større batteri, og så er den kendetegnet ved, at du kan genoplade batteriet med et ladestik, når bilen holder hjemme i indkørslen eller på offentlige ladestationer. Et andet kendetegn ved Plug-in Hybrider er, at man typisk kan vælge udelukkende at køre på el.

Med Renault Captur Plug-in Hybrid og Renault Megane Stationcar Plug-in Hybrid kan man køre op til 45 km på ren el (WLTP). Det er muligt at køre op til 135 km/t på el, så du behøver heller ikke anvende brændstofmotoren, bare fordi du skal på motorvejen. Renault Plug-in Hybriderne har alle  automatgear.

HVAD ER EN MILD HYBRID?

Med en mild hybrid er der tale om en brændstof-dreven bil, som får hjælp af en mindre elektrisk motor. Dette giver en smule hjælp under acceleration og hjælper bilen med at trille bedre, når du motorbremser. Ulempen ved denne hybrid-teknologi er, at en mild hybrid ikke kan køre på ren el. Det vil sige, at brændstof-motoren altid skal være tændt for, at bilen kan køre. Men det kan spare en smule brændstof under eksempelvis acceleration i forhold til en traditionel brændstof-dreven bil.

HVAD ER EN ELBIL?

Med en elbil forstås det, at en bil udelukkende kører på el. Først her er det tilladt at kalde bilen for en EV. Her har Renault længe været på markedet med Renault Zoe, som længe har været den bedst sælgende elbil i Europa. Renault har solgt elbiler på det europæiske marked i mere end 10 år, og de er pionerer inden for denne teknologi, hvor de nu også har lanceret Renault Megane Electric og også Renault Scenic Electric.

BESTIL EN PRØVETUR I EN RENAULT E-TECH MODEL

Vil du vide mere om vores behandling af personoplysninger, kan du læse vores privatlivspolitik her