The Eva Initiative

The E.V.A. Initiative  |  Alle biler bør være sikre for alle

I 2019 producerede de fleste bilmærker stadig biler, hvor sikkerheden udelukkende er baseret på data, der er foretaget med mandlige ”crash test dukker”. Alligevel antager kvinder, at de er sikre, når de sætter sig ind i bilen og kører. Af netop denne grund har kvinder en større risiko for at komme til skade i et trafikuheld end mænd.

Dette er ikke tilfældet i en Volvo. For bedre at forstå hvad der sker i kollisioner mellem biler, har Volvos ’Accident Research Team’ samlet og anvendt virkelige data fra trafikuheld siden 1970’erne. Det, som Volvo har kunnet konkludere, er, at kvinder og mænd optræder lige meget i disse trafikuheld. Derfor vurderer Volvo også, at mænd og kvinder bør være ligeligt repræsenterede i diverse ’Crash Tests’. Med ’The E.V.A. Initiative', deler Volvo mere end 40 års undersøgelser af trafikuheld. Denne data vil være tilgængelig for alle, og formålet er, at sikkerhedsniveauet stiger i alle biler.

For Volvo vil først og fremmest altid tænke på mennesket

Volvo Sikkerhed

.

”Ved at indsamle data fra virkelige trafikuheld, har det været muligt at indentificere, hvilke skader der opstår ved forskellige typer trafikuheld hos kvinder, børn og mænd.”


Dr. Lotta Jakobsson, ‘Senior Technical Specialist’ 
Volvo Cars Safety Centre.

.

40 års forskning giver resultater

‘Volvo Traffic Accident Research Team’ blev dannet i 1970. Siden dengang har de samlet og analyseret data fra mere end 43.000 biler og 72.000 bilister og passagerer. Disse data er grundlaget for mange af de innovative sikkerhedssystemer, som vi i dag ser hos Volvo.

Sæde halverer effekten af piskesmæld

Kvinder er mere tilbøjelige til at få piskesmæld end mænd. Dette skyldes kønnenes anatomi (kropsbygning) og kropsstyrke. Forskellen er mindre i Volvos sæder der er udstyret med ’WHIPS’ (Whiplash Protection System), som kombinerer en unik og robust nakkestøtte med et ”klogt” og reaktivt sæde, der er designet til at beskytte både hoved og rygrad.

Med dette sæde er der ikke længere øget risiko for, at kvinder får flere piskesmældsskader end mænd, samtidig med at effekten af et piskesmæld er reduceret.

Volvo Eva

Et intelligent “sikkerhedsskjold”

Som nævnt ovenfor er kvinder og mænd bygget forskelligt. Mænd er generelt stærkere og anderledes bygget, hvilket også betyder, at kvinder har en øget risiko for brystskader i et trafikuheld.

Volvo har konstant udviklet på sikkerhedsselen og side-airbags for at minimere effekten ved et sammenstød eller en påkørsel.

Sikkerhedssystemet ’SIPS’ (Side Impact Protection System) er bygget på intelligent struktur for at maksimere den generelle sikkerhed i bilen. ’SIPS’ reducerer sammen med side-airbags alvorlige brystskader med mere end 50% for alle passagerer.

Volvo Eva Initiative

Beskyttelse af alle passagerers hoveder

Specielt ved sidekollisioner såsom påkørsler har kvinder mere specifikke sikkerhedsbehov. Jo lavere en person er, jo lavere sidder personen i bilen. Derfor er det ”oppustelige gardin” et altafgørende sikkerhedselement, da det dækker hele vinduespartiet.

Sammen med ’SIPS’ reducerer det ”oppustelige gardin” risikoen for hovedskader med omkring 75%. Gardinet oppustes på kun 0,04 sekunder og sørger for, at hovedet ikke rammer ydersiden af bilen eller udefrakommende objekter. Denne teknologi er det første airbagsystem, som giver forbedret sikkerhed for passagerer både foran og bagi.

Sikker Volvo

3-punktsselen redder stadig liv

Et trafikuheld kan ske for selv den bedste chauffør, da man ikke er herre over andres kørsel. Volvo opfandt 3-punktsselen, der indtil videre har reddet over 1 million menneskeliv. Den beskytter alle uanset køn, størrelse eller kropsbygning. Men alligevel er gravide kvinder mere udsat end andre.

Som et af de vigtigste sikkerhedselementer giver Volvos 3-punktssele øget beskyttelse ved alle typer trafikuheld. For at lære mere om kvinden og hendes ufødte barn, har Volvo udviklet verdens første ”average-sized” gravide test-dukke. Det er en ”computermodel”, der gør det muligt at undersøge, hvordan den gravide kvinde bevæger sig, samt hvordan sikkerhedssele og airbag påvirker kvinden og fosteret med mere.

Sikre Biler