Alt du behøver at vide om

Plug-in Hybrid biler | Hybrid & Elbiler

Hvad er en Plug-in Hybrid?

Forskellen på de forskellige former for hybrid- og elbiler
 • I daglig tale betegnes en hybridbil som en bil, der drives af både en traditionel brændstofdreven motor og en elektrisk motor. Men der findes mange forskellige former for hybrid-teknologier. Her har vi listet de mest almindelige former, som du også vil kunne finde på det danske marked.

 • En Plug-in hybrid har typisk et større batteri, så du kan køre længere på ren el. Derudover er det generelle kendetegn, at du kan genoplade batteriet med et ladestik. Det kan være mens, bilen holder hjemme i indkørslen eller på offentlige ladestationer. Et andet kendetegn ved Plug-in Hybrider er, at man typisk kan vælge udelukkende at køre på el.

 • En hybrid har et mindre batteri, som udelukkende kan genoplades under kørsel og ved opbremsning. Hybridbilens primære drivkraft er forbrændingsmotoren, men grundet et mindre batteri, vil den også kunne køre på ren el ved lave hastigheder. Det kan eksempelvis være under bykørsel, ved acceleration fra lyskryds eller være når bilen startes.

 • For at kunne kalde en bil for en EV, skal den være 100% eldreven. Bilen må ikke indeholde en forbrændingsmotor. Men når der ikke skal være en stor brændstofmotor i bilen, så er der også plads til større batterier. Derfor har moderne elbiler typisk en rækkevidde, der er noget længere end rækkevidden på en Plug-in Hybrid i ”Pure” mode (når den kun kører på el).

 • Ved en mild hybrid bliver den traditionelle brændstofmotor assisteret af en elektrisk motor. Den elektriske motor vil typisk være programmeret til at assistere, hvor den traditionelle forbrændingsmotor bruger meget brændstof.

Se det store udvalg af:

Elbiler, hybrider og plug-in hybrider hos Dahl Pedersen

Dahl Pedersen er autoriseret forhandler af elbiler, hybrider og plug-in hybrider fra Volvo Renault og Dacia. Vi har nogle af landets dygtigste teknikere, som har flere års erfaring med reparation og service af elbiler. Denne viden nyder vi stor gavn af nu, hvor elbiler, hybrider og specielt plug-in hybrider trender på det danske marked. Besøg vores afdelinger i Skive, Viborg og Holstebro:

Hybrider og elbiler fra Renault

Renault er på vej med et helt nyt motorprogram til flere af de eksisterende og mest populære modeller. Men der er ikke blot tale om nye motorer, men om ny teknologi, der skal hjælpe Renault i en mere bæredygtig retning. Renault E-TECH udspringer fra Renaults ekspertise på elbilsområdet, hvor de i en lang periode har været førende med Renault ZOE, som også er Europas mest solgte elbil.

Renault CLIO
Hybrid (HEV)

.
Renault CLIO Hybrid er nu landet i vores showroom og er klar til prøvekørsel. Renault CLIO fås som en almindelig hybrid, hvilket betyder at du vil kunne køre på ren el ved lavere hastigheder som f.eks. ved bykørsel. Om den kommer som Plug-in vides endnu ikke.

Renault CAPTUR
Plug-in Hybrid (PHEV)

.
Renault CAPTUR Plug-in Hybrid er landet i vores showroom. Da CAPTUR er en Plug-in Hybrid, vil den kunne køre omkring 45 km på ren el ved blandet kørsel (WLTP). Ved ren bykørsel vil det være muligt at køre op til 65 km på ren el.
 

Renault MEGANE Stationcar
Plug-in Hybrid

.
Renault MEGANE Sport Tourer Plug-in Hybrid står allerede i vores showroom og er klar til prøvekørsel. Renault MEGANE Stationcar som Plug-in Hybrid vil kunne køre omkring 45 km på ren el ved blandet kørsel.
.

Renault ZOE
Elbil (EV)

.
Renault ZOE har været på det danske marked i mange år og er Europas mest solgte elbil (EV). Nu har vi fået en ny ZOE med ny teknologi, nyt design, større effekt og forbedret rækkvide. Den har en reel rækkevidde på 385 km.

Renault ARKANA
Hybrid (HEV)

.
Renault ARKANA lanceres på det danske marked efter sommerferien 2021. Der er tale om en SUV Coupé med et sporty og elegant design. ARKANA er en hybrid (HEV) og vil kunne køre på ren el ved eksempelvis bykørsel.

Renault E-TECH | Renaults lineup af elbiler og hybridteknologier

Vil du vide meget mere om Renaults nye koncept: Renault E-TECH? Renault ønsker at mindske deres CO2-aftryk, og derfor ser de det som en nødvendighed at søge alternativer til traditionelle brændstofdrevne biler. Med Renault CLIO Hybrid forventer Renault at kunne reducere brændstofforbruget med op til 40%. Ved bykørsel vil det endda være endnu mere.

Læs meget mere om Renault E-TECH her:

Hybrider og elbiler fra Volvo

I 2021 kommer Volvo med deres egen 100% elektrificerede elbil. Det bliver i første omgang Volvo XC40 Recharge - en fuldelektrisk SUV - som vil blive tilgængelig på det danske marked.

Volvo XC40
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)
Snart som Elbil (EV)

.
Volvo XC40 fås allerede nu som Mild Hybrid og Plug-in Hybrid. XC40 er også på vej som ren elbil og kan allerede nu bestilles online. De første biler kommer til Danmark i efteråret. Med et komplet line-up af de forskellige hybrid-teknologier er XC40 klar til fremtiden.

Volvo XC60
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild hybrid (MHEV)
.

.
Volvo XC60 fås allerede som Plug-in Hybrid og Mild Hybrid. Noget utraditionelt fås den også som Mild Hybrid med dieselmotor, og som Plug-in Hybrid i flere forskellige motorstørrelser. XC60 er en SUV med høj indstigning og er Volvos mest solgte model nogensinde.

Volvo XC90
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)
.

.
Volvo XC90 er den mest luksuriøse SUV, du kan forestille dig. Den fås både som Mild Hybrid og som Plug-in Hybrid med op til 390hk. Denne Plug-in Hybrid har 2 turboer, så den har masser af power, specielt når det kombineres med det stærke moment fra el-motoren og batteriet.

Volvo V60
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)

.
Volvo V60 fås allerede nu som både Mild Hybrid og Plug-in Hybrid. Volvo V60 var den mest solgte firmabil i 2019, og det fortæller lidt om, hvor langt Volvo er kommet. Denne Stationcar har med sit store bagagerum udfyldt tomrummet der opstod, da Volvo stoppede produktionen af V70.

Volvo V60 Cross Country
Mild hybrid (MHEV)
.

.
Volvo V60 CC fås allerede nu som Mild Hybrid. Det vides endnu ikke, om V60 CC kommer som Plug-in Hybrid, men Volvo V60, som er bygget på præcis samme platform fås allerede nu som Plug-in Hybrid. V60 CC har lidt ekstra frihøjde og et mere råt design.

Volvo V90
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)

.
Volvo V90 er stationcarens svar på luksus. Den fås både som Mild Hybrid og som Plug-in Hybrid, hvor den kan køre op til 58 km på ren el. V90 Plug-in hybrid giver dig mulighed for at køre på ren el i byen samtidig med, at du kan tage på lange rejser sydpå uden bekymringer.

Volvo V90 Cross Country
Mild hybrid (MHEV)
.

.
Volvo V90 CC fås allerede nu som Mild Hybrid. Det vides endnu ikke om V90 CC kommer som Plug-in Hybrid, men Volvo V90, som er bygget på præcis samme platform fås allerede nu som Plug-in Hybrid. V90 CC har lidt ekstra frihøjde og et mere råt design.

Volvo S60
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)

.
Volvo S60 er Volvos svar på den sporty sedan. Resultatet er fantastisk. S60 fås som Mild hybrid og Plug-in Hybrid, hvor den fås som Volvo S60 som Polestar Engineered, der har 405hk, hvilket sammen med en utrolig præcis undervogn gør S60 til en drøm at køre i.

Volvo S90
Plug-in Hybrid (PHEV)
Mild Hybrid (MHEV)

.
Volvo S90 er en yderst lækker sedan. Den fås allerede nu som både Plug-in Hybrid og som Mild Hybrid. S90 har nydt stor succes over hele verden og iscenesætter virkelig Volvo som Premium. Med op til 390hk behøver du heller ikke bekymre dig om performance.
.

Alle modeller fra Volvo tilbydes nu som Plug-in hybrid

Volvo forbereder sig på fremtiden, hvor alle biler forventes at være elektrificerede. Enten delvist eller totalt. Derfor kan du allerede nu få din Volvo som Plug-in Hybrid, uanset hvilken model du er interesseret i (med undtagen af de to Cross Country modeller). Volvo har allerede lanceret Polestar 1 og Polestar 2, som er to fuldelektriske biler - dog under brandet Polestar.

I efteråret kommer Volvos første 100% elektrificerede elbil til Danmark. Det bliver i første omgang Volvo XC40 Recharge - en fuldelektrisk SUV - som allerede nu kan forudbestilles online.

Læs meget mere om Volvo Plug-in Hybrider her:

Hybrider og elbiler fra Dacia

Dacia er på vej med deres første elbil. Den kommer til Danmark engang efter sommerferien og kan allerede nu forudbestilles. Dacia SPRING, der er den billigste elbil i Danmark, præsterer:

 • Rækkevidde ved blandet kørsel - 230 kilometer
 • Rækkevidde ved bykørsel - 305 kilometer
 • Batteristørrelse - 27,4 kWh
 • Opladningstid - 80% strøm på 50 minutter (med DC-oplader)

Book en prøvetur i en Hybrid, Elbil eller Plug-in Hybrid

.

Plug-in Hybrider | SUV & Crossover

Er du på udkig efter en Plug-in Hybrid som SUV, så har vi et stort udvalg i forskellige prisklasser, som med garanti dækker dit behov. Men en SUV får du en bil, du stiger ind i. Det er godt for ryggen at komme lidt højere op, samtidig med at du får et bedre overblik over vejen. Uanset om du er på udkig efter en luksuriøs SUV eller en sporty og fræk SUV, så har vi bilen. Du kan få en Plug-in Hybrid SUV fra både Volvo og Renault, og Dacia er på vej med en SUV elbil.

Vores udvalg dækker følgende Plug-in Hybrid SUV'er:
Volvo
Renault
Volvo XC40 Renault CAPTUR
Volvo XC60  
Volvo XC90  

 

Plug-in Hybrider | Stationcar & Sedan

Ønsker du en stationcar eller sedan som Plug-in Hybrid, så er der også masser af muligheder her. Både Renault og Volvo tilbyder dette, så vi har et stort udvalg af modeller med forskellige udtryk og køreegenskaber. Selv som Plug-in Hybrid vil du kunne få det store, praktiske bagagerum, du kender fra den klassiske stationcar. Uanset om du er på udkig efter en Premium Stationcar eller en Sporty Sedan, så har vi bilen.

Vores udvalg dækker følgende Plug-in Hybrider:
Volvo
Renault
Volvo V60 (stationcar) Renault MEGANE St. (stationcar)
Volvo V90 (stationcar)  
Volvo S60 (sedan)  
Volvo S90 (Sedan  

 

Hybridbiler | Fordele og ulemper

Når man ser på fordele og ulemper ved hybridbiler, så er det nemmeste jo at se fordelene i moderne tider, hvor der er stort fokus på miljøet. For da en hybrid (uanset type) bruger mindre brændstof, og i de fleste tilfælde kan køre på ren el noget af turen, så forurener de mindre end traditionelle brændstofdrevne biler.

Hybridbiler er den perfekte løsning, hvis din primære kørsel foregår i byområder eller generelt steder, hvor der er meget kø. Blandt ulemperne finder man typisk, at hybrider og plug-in hybrider er dyrere i indkøb end almindelig biler. De næste par år, hvor afgiften indfases, er priserne dog meget attraktive.

  • Lavere brændstofforbrug
  • Lavere CO2-udslip
  • Falder ikke så hurtigt i værdi
  • Ekstra power/moment grundet batteri
  • Har nogle gange mere standardudstyr
  • Lavere støjniveau end almindelige biler
  • Må typisk trække lidt mindre
  • Nogle Volvo-modeller må alligevel tage 2.400 kg på krogen
  • Har ofte en mindre brændstoftank
  • Oplader du ikke din Plug-in Hybrid, bruger den mere brændstof end normalt, da den slæber på et tungt batteri og en elmotor

Hvad skal jeg vælge? Hybrid, mild hybrid, elbil eller Plug-in Hybrid

.
I ovenstående video forklarer Morten lidt om hvilken type hybrid eller elbil, der passer til hvilket kørselsbehov. Som Morten også nævner, så er det ikke nødvendigvis et krav, at du skal have adgang til en ladestander, før du får det optimale ud af en Plug-in Hybrid

 • Plug-in hybriden passer perfekt til dig, der primært kører i byen eller på landevej, men som også vil kunne tage på længere ture, hvor du ikke vil vente på, at batteriet skal lade op undervejs.

  Da Plug-in Hybriden i mange tilfælde kan køre helt op til 50 km på ren el, så klarer den fint de daglige småture uden, at den behøver tænde for brændstofmotoren.

  Du behøver ikke nødvendigvis at have adgang til en ladestander, da du kan lade batteriet op natten over med et såkaldt "mormor-kabel".

 • Baseret på danskernes gennemsnitlige kørselsbehov, så ville en elbils rækkevidde være tilstrækkeligt for klart de feste danskere. Men hvis du er en af dem, der har langt på arbejde (+100 km hver vej), eller generelt kører rigtig meget på motorvej og tager på mange lange ture, så er en elbil måske ikke det rigtige valg.

 • Den almindelige hybrid passer til dig, der primært kører i byen. Her vil du få gavn af, at batteriet ikke er så stort, da bilen dermed bliver noget lettere.

  Derudover kan man sige, at den egentlig også passer fint til dig, der bor i byen, men arbejder længere væk. Du har super lang rækkevidde grundet den alm. størrelse tank, og når du endelig kører rundt inde i byen, vil dit udslip af sundhedsskadelige partikler være lavere end med en traditionel brændstofdrevet bil.

 • Denne teknologi adskiller sig egentlig ikke så meget fra den traditionelle brændstofmotor. Så er du meget skeptisk omkring rækkevidde/opladningstid osv., så er den milde hybrid måske lige noget for dig. Her har du en traditionel bil, som blot får en lille hjælp under accelerationer, som hjælper med at reducere brændstofforbruget en smule.

Er det tilladt at parkere sin Hybrid på en parkeringsplads for elbiler?

I bybilledet ser vi flere og flere parkeringspladser der bliver tilegnet elbiler. Ofte har disse pladser en ret lukrativ placering. Spørgsmålet er så, om det er tilladt at parkere sin Hybrid på disse parkeringspladser.

Svaret på spørgsmålet afhænger dog af hvilken type hybrid, du er kørende i. Reglen er, at så længe bilen kan oplades eksternt (via kabel), så må du parkere på en parkeringsplads tilegnet elbiler. Det vil sige at Plug-in Hybrider (PHEV) og Elbiler (EV) må anvende disse parkeringspladser.

Det betyder dog også, at Hybrider (HEV) og Milde hybrider (MHEV) ikke må anvende disse parkeringspladser.

Kan der monteres træk på en Plug-in hybrid eller en elbil?

For det meste er det ikke muligt at montere træk på elbiler. Det må du heller ikke på Renault ZOE.

Men det er det på en Plug-in Hybrid. Så skal du køre med campingvogn eller hestetrailer, så ville en Plug-in Hybrid måske være det rigtige valg. Vær dog opmærksom på, at de typisk ikke må tage helt så meget på krogen som almindeligt brændstofdrevne biler. Dog må nogle Volvo Plug-in Hybrider have helt op til 2.400 kg på krogen.

Er Hybridbiler altid med automatgear?

Ikke alle hybridbiler er med automatgear. Men alle Plug-in Hybrider og Elbiler er med automatgear. Elbiler har typisk kun et enkelt gear, hvilket betyder, at du altid har det det maksimale moment. Derfor vil du med Elbiler og Plug-in Hybrider blive overrasket over, hvor godt de trækker.

Milde Hybrider og almindelige hybrider har ikke altid automatgear, men det betyder heller ikke, at du ikke kan få disse med automatgear. Alle de milde hybrider fra Volvo kan du eksempelvis få med automatgear, og det kan du også med CLIO E-TECH.

Book en prøvetur i en Hybrid, Elbil eller Plug-in Hybrid

.